Volvo PV 445 11M


Volvo Duett PV 445 11M årsmodell 1958


Ambulans uppväckt ur Törnrosa sömn, efter ett antal år i förvar är det så dax att påbörja renovering. Tidigare har jag nämnt att detta är systerfordon till den ambulans som återfinns på bild under mina samlingar. Levererades av Grip karosser i Västervik 1959 till Värmlands Läns Landsting och stationerades vid Torsby Lasarett.


Arbetet med att "dela" fordonet har påbörjats

Ramen är nu befriad från karossen, det intressanta med denna är att den förlängts för att kunna anbringa en dörr in till sjukhytten för vårdaren.

Karossen upphängd i därför specialtillverkad karusell. Återstår att bygga ett presseningskjul för att övervara sommaren. Svetsning kommer att ske under detta bygge och förhoppningsvis är svetsjobbet klart innan vintern.

Inspektion av bottenplatta (det blir en hel del ny plåt), men det fina i kråksången är att man genom att kunna snurra karossen erhåller en god arbetsergonomi och svetsarbetet blir så bra som möjligt.

Nu har äntligen efter flera års renovering min ambulans av typ Volvo PV 44511M passerat bilprovningens granskande öga och befunnits hålla måttet. När till och med tjänsgörande besiktnings-ingenjör ville ta några bilder, så är inte renoveringen helt misslyckad. Ni får själva bedömma...


Här nedan några bilder inför besöket på Bilprovningen.